images_Σεπτέμβρης, και μια καινούργια σχολική χρονιά ξεκινά. Τα σχολεία άνοιξαν, σε λίγες ημέρες τα μαθήματα αρχίζουν.

Οι εκπαιδευτικοί -δάσκαλοι και καθηγητές -  ξεκινάμε με διάθεση και όνειρα προσφοράς. Οι συνθήκες δύσκολες, συχνά μας εμποδίζουν, μάχονται να μας ακυρώσουν κάθε διάθεση και να μας σβήσουν τα όνειρα.

Τη  μια η ανεπαρκέστατη υλικοτεχνική υποδομή, την άλλη η έλλειψη προσωπικού, άλλοτε οι πειραματισμοί και οι προχειρότητες του εκπαιδευτικού συστήματος, άλλοτε η οικονομική και κοινωνική απαξίωση, συχνά η έλλειψη ουσιαστικής συμπαράστασης.

Η οικονομική "κρίση" που δημιούργησαν πρός όφελός τους οι ανώνυμες, ωστόσο γνωστές σε όλους μας "αγορές " κάνει τα πράγματα ολοένα και πιό σκληρά για τους ανθρώπους του μόχθου  και του οράματος.

 Και όμως τολμάμε. Αξίζει να τολμήσουμε. Ακόμα και μόνοι μας. Το χρωστάμε ως εκπαιδευτικοί στα παιδιά που μας εμπιστεύονται οι γονείς, τα δικά μας παιδιά, το χρωστάμε στους εαυτούς μας, στο τόπο μας, στην ιστορία μας. Το οφείλουμε στο μέλλον των παιδιών μας, στο μέλλον της πατρίδας μας. Οφείλουμε να κτίζουμε καθημερινά και με συνέπεια το μέλλον της νέας γενιάς.
 Υποδεχόμαστε τους μαθητές μας με χαρά και αγάπη, τους υποδεχόμαστε με υποσχέσεις  δημιουργικής προσφοράς.
 Στην πληγωμένη τους καθημερινότητα, στα προδομένα τους όνειρα, στην αβεβαιότητα και στα αδιέξοδα που τους φορτώσαμε  όλοι εμείς ή τους φόρτωσαν κάποιοι άλλοι, οφείλουμε να δώσουμε ελπίδα, προοπτική, όραμα, προσανατολισμούς δημιουργικότητας.
 

 

 

 

 

Go to top